i-Genius Pro
Desinfectiemachine

door

Desinfecteer in minder dan 30 minuten virussen, bacteriën en micro-organismen uit kledij, technisch materiaal en allerhande delicate voorwerpen. Ontdek de i‑Genius Pro!

Virusvrij, in een mum van tijd

Creëer een veilige en hygiënische omgeving door verschillende materialen eenvoudig steriel te maken. Als industriële desinfectiemachine is i-Genius Pro ontworpen om snel, veilig en doeltreffend alle soorten gebruiksobjecten te desinfecteren, bacteriën en virussen te neutraliseren en geuren te verwijderen. Zonder vloeistoffen en chemische producten!

De i-Genius Pro is performant, betrouwbaar en kostenefficiënt

Plug & play

De i-Genius Pro is eenvoudig en snel te installeren, waar je ook wil.

Compact

Met de afmeting van 173 cm hoog, 65 cm diep en 80 cm breed neemt de i-Genius Pro weinig kostbare ruimte in, terwijl de binnenruimte optimaal benut wordt.

Gebruiksvriendelijk

Voorgeprogrammeerde en automatische desinfectieprogramma’s die gebruiksvriendelijk te starten en bedienen zijn.

Droog reinigingsproces

Er wordt geen gebruik gemaakt van vloeistof- en warmteprocessen, waardoor alle materialen en objecten ontsmet kunnen worden.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Ontworpen voor intensief gebruik met minimaal onderhoud.

Milieu en kostenvriendelijk

Het desinfectieproces maakt geen gebruik van chemische producten, produceert geen afvalgassen en heeft een energieverbruik van slechts 0,25 kW.

Stil

Dankzij een geluidsproductie van slechts 70 dB(A) kan de machine overal gebruikt worden.

Gecertificeerd en onderzocht

De beproefde ozon-techniek die gebruikt wordt, neutraliseert tot 99,9 % van de micro-organismen en is CE-gecertificeerd.

Geschikt voor diverse sectoren

Veilig desinfecteren van kledij, schoenen, uniformen, helmen, technisch materiaal, gsm's, tablets, meubilair, speelgoed, … De mogelijkheden zijn onbegrensd!

Kledingwinkels

Kantoren & co-working spaces

Gezondheids- & wellnesscentra

Onderwijsinstellingen

Medische sector

Thuis

Civiele bescherming

Hotels en B&B's

Sport & fitness

Wassalons

Bouwwerven

Industrie

Het ozon desinfectieproces

De i-Genius Pro desinfecteert veilig allerhande materialen met betrouwbare ozon (O₃) techniek. Ozon is een van de meest krachtige desinfectiemethoden, zonder neveneffecten.

1

Na het plaatsen van diverse materialen in de i-Genius Pro, wordt een chemisch proces opgestart. De zuurstof die zich in het toestel en de materialen bevindt, wordt omgezet in ozon (O₃) door middel van een ozongenerator.
2

De materialen worden gedurende een cyclus van 20 tot 30 minuten blootgesteld aan ozon, waardoor één- en meercellige organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk worden gemaakt.
3

Aan het einde van het desinfectieproces wordt met actieve koolstof het aanwezige ozon terug omgezet in zuurstof. Op deze manier is het veilig het toestel te openen en de materialen te gebruiken.
antivirus

Wat is ozon en hoe werkt het?


Ozon (ook wel trioxygen genoemd, O₃) is een kleurloos tot lichtblauw gas met een grotere densiteit dan lucht. We vinden het ook terug in de atmosfeer, waarbij de ozonlaag het leven op aarde beschermt door een gedeelte van de schadelijke straling, afkomstig van de zon, tegen te houden. Daarnaast werkt ozon dodelijk op één- en meercellige organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels. Het wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld drinkwater te ontsmetten. Ozon wordt onder andere afgebroken door synthetische gassen en actieve koolstof.

Ga resoluut voor een veilige omgeving en vraag vrijblijvend een offerte!

Neem nu contact met ons op. Samen bekijken we uw noden en presenteren u een oplossing op maat. De i-Genius Pro wordt ook aangeboden met interessante leasing- en serviceformules.

Neem contact op via +32 11 72 33 34 en info@lava-industria.com of laat uw gegevens hier achter.

Contacteer ons

Veelgestelde vragen

De gemiddelde levertermijn van de i-Genius Pro is 30 dagen. We doen er alles aan deze levertermijn zo kort mogelijk te houden. U wordt steeds op de hoogte gebracht van uw bestelstatus.
We leveren en plaatsen de i-Genius Pro op elk adres in de Benelux. Op voorhand bespreken we met u de mogelijkheden en bekijken we op welke plaats de i-Genius Pro het best geïnstalleerd kan worden. Na de installatie demonstreren we u de werking van het toestel en de praktische toepassingen.
Ja. We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van deze technologie. We hebben interessante en voordelige leasingformules met servicecontract, waarbij ook de garantie verlengd wordt en we garant staan voor een gepersonaliseerde service.
De i-Genius Pro is kostenefficiënt en praktisch ontworpen. Voor de installatie van het toestel heeft u een elektriciteitsvoorziening nodig (geaarde leiding met een minimaal vermogen van 300 W, 230 volt en een frequentie van 50 Hz) en een ruimte van minstens 180 cm hoog, 75 cm diep en 90 cm breed. Er is geen afzuiging nodig.
Ja, de i-Genius Pro kan gebruikt worden in samenhang met betaaltoepassingen, zoals kaartbetalingen en jetonsystemen. Deze mogelijkheden kunnen op maat worden ontwikkeld.
We verlenen standaard de wettelijke garantietermijn van 12 maanden (b2b). De garantietermijn kan verlengd worden met een serviceovereenkomst.
Een servicecontract is mogelijk. Met een servicecontract ontlasten we u van herstellingen en periodiek onderhoud.
Allerhande materialen behalve levende organismen zoals mens en dier, kunnen gedesinfecteerd worden (kleding, schoenen, computermateriaal, technisch materiaal, speelgoed, kooktoestellen, bed- en tafellinnen, handdoeken, kussens, klein meubilair, helmen, uniformen, badjassen, badpakken, slippers, tassen, …).
Ja. Het toestel is CE gekeurd. De concentratie die wordt opgewekt en de tijdsspanne waaraan de materialen worden blootgesteld aan ozon om een desinfecterende werking te hebben, werden getest en gecertificeerd. Tijdens de cyclus is de deur vergrendeld zodat deze niet per ongeluk kan worden geopend. Na het desinfectieproces wordt de resterende ozonconcentratie omgezet in zuurstof. Hierdoor kan het toestel na beëindiging van de cyclus op een veilige manier worden geopend, zonder in aanraking te komen met ozon.

Heb je nog vragen?